Mancaruri cu carne

Reteta Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Rulada din pulpa de berbecut este perfecta pentru o masa festiva. Umplutura cu spanac si leurda si ierburile aromate de primavara ii dau o savoare aparte.

ingrediente

   O pulpa de berbecut dezosata
   usturoi
   sare si piper
    
Pentru umplutura:
   o ceapa mai mica
   3-4 catei de usturoi
   500 g frunze de spanac sau 250 g spanac congelat
   2 legaturi leurda
   1 legatura patrunjel verde
   1/2 ardei gras rosu
   1 legatura ceapa verde
   1 legatura usturoi verde
   1 ou
   cimbru sau alte condimente dupa gust
   1 cub Knorr de legume
   1 pahar de vin
   putin ulei

mod de preparare

Spalam si stergem pulpa, indepartam grasimea (daca are), o ajustam sa-i dam forma dreptunghiulara o impanam cu cateii de usturoi taiati feliute si o batem putin cu ciocanul de snitele. Condimentam cu cimbru, sare si piper.




Incingem putin ulei si adaugam ceapa uscata, apoi spanacul, dupa cateva minute o legatura de leurda tocata grob, ceapa verde si ardeiul gras taiat cubulete. Le calim foarte putin si dam tigaia deoparte.




Cand s-a racorit adaugam oul, sare, piper, cubul de Knorr, putina nucsoara rasa si amestecam bine.




Peste carnea pregatita ca mai sus se presara patrunjelul tocat marunt, cealalta legatura de leurda, usturoiul verde tocat marunt. La un capat se pune umplutura. Rulam, legam cu ata alimentara si o punem intr-o tava, stropim cu putin ulei si adaugam putina apa calda.




Pentru aspect se cresteaza superficial (atentie, sa nu taiati ata) si se unge rulada cu boia de ardei. Se acopera tava cu staniol si se da la cuptor (care a fost preincalzit), si se lasa sa se coaca.




Dupa vreo ora se indeparteaza staniolul de deasupra, se toarna vinul si se lasa sa se rumeneasca. Se incearca daca este gata cu o scobitoare lunga sau cu un cutit subtire: daca zeama nu are culoarea rosiatica ci este limpede, rulada este gata. Se scoate pe un platou.




Sosul ramas se scurge intr-un vas mai mic, se fierbe pana mai scade (daca e prea subtire) si se ingroasa cu o lingurita de amidon alimentar. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga usturoi verde pisat.




Reteta Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda a fost propusa de gecuza pe forum culinar.ro


Rulada de berbecut umpluta cu spanac si leurda e foarte buna cu acest sos, cu orice garnitura (cartofi natur, piure, orez) si cu salata alaturi. Pofta buna!

Incearca si Carne de miel cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.