Mancaruri cu carne

Reteta Shaorma de casa

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
Rocsita postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Shaorma de casa este varianta mai sanatoasa a shaormei care se gaseste "in oras" , pentru ca o poti face asa cum vrei tu si poti pune in ea ce vrei tu. Pana si ruccola.

ingrediente

Pentru lipii:
   250 gr faina
   150 ml apa
   13 gr drojdie
   1 lingurita rasa de zahar
   1/4 lingurita sare
Pentru marinarea puiului:
   1 piept de pui dezosat
   2 linguri ulei
   3 linguri de vin
   sare
   piper
   1/2 lingurita boia de ardei dulce
   1 catel de usturoi
Pentru umplut:
   5 cartofi mari
   1/2 lingurita boia de ardei dulce
   2 linguri ulei
   sare
   varza verde
   gogosari in otet
   castraveti murati
   ketchup dulce
   sos de maioneza

mod de preparare

Lipiile:
Apa o punem intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta.
Intr-un bol punem faina si sarea.
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si cu zahar, apoi o turnam peste faina.
Punem si apa treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Il lasam 30 de minute la crescut intr-un loc caldut.
Presaram pe masa putina faina, rupem 4 bucati de aluat si le intindem cu sucitorul pana obtinem niste foi foarte subtiri.
Le coacem pe rand intr-o tigaie teflonata dar fara pic de ulei.
Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il portionam si il batem cu ciocanul de snitele dar foarte putin sa nu le facem prea subtiri.
Intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sare, piper, boia de ardei si usturoiul pisat, apoi dam drumul bucatilor de pui si le lasam 30 de minute la frigider.
Incingem o tigaie grill (cu aceasta ocazie am testat tigaia grill primita in urma concursului Top Chef sponsorizat de cei la Bilancia, carora le multumesc foarte mult), rumenim puiul de ambele parti, apoi il taiem fasii pe lung.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem betigase.
Ii amestecam intr-un vas cu 2 linguri de ulei, sare, boiaua de ardei, apoi ii punem intr-o tava pe hartie de copt.
Introducem tava in cuptor si ii lasam pana sunt bine patrunsi si rumeniti.
Varza o taiem fideluta si o frecam cu putina sare.
Castravetii murati ii facem cubulete, iar gogosarii felii subtiri.
Luam cate o lipie si o umplem cu fasii de pui, cartofi, castraveti murati, gogosari, varza, iar deasupra sos de maioneza si ketchup.
Le impachetam strans, iar la un capat le punem cate o punguta si le legam ca sa putem servi.
Puteti pune rondele de ceapa, felii de rosii si tot ce va mai place.
Va garantez ca iese foarte buna shaorma pregatita in casa.
Sa aveti pofta!


Shaorma de casa poate fi servita si cu un sos iutel de la Bunatati din natura.

Incearca si Frigarui cu dovlecei, facute la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.