Mancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte aromata, gratie mirodeniil
Mancarea de fata e cumva asa, ca un boeuf bourguignon altoit cu un gulas austriac simplificat. E dulce-acrisoara si foarte aromata, gratie mirodeniilor din ea si vinului care o imbraca in haina parfumata inca de la inceput. Sau, ma rog, aproape de inceput, pentru ca lucrurile nu-s chiar atat de simple. Nu vreau sa se sperie nimeni, de aceea revin repede asupra afirmatiei legate de simplitate si spun asa:
Mai intai toci o ceapa mare si zdrobesti doi catei de usturoi. Ii azvarli intr-o oala cu o cana de arpagic murat si o lingura de ulei de masline. Pui oala pe foc mic-mic si lasi sa se inmoaie cele dintr-insa. Pui cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si ai grija sa nu se arda ceapa. In sosul format, pui cateva bucati de carne de vitel, cu os cu tot. Poate fi piept ori poate fi ceafa frageda, dar musai sa aiba os, ca doar de acolo vin gusturile bune, intense. Peste carne torni doua-trei gaturi de vin rosu apoi pui capacul pe oala. Dupa alt sfert de ceas torni o cana de apa si lasi pe foc mic in continuare pentru o jumatate de ceas. Dupa asta, pui o cana mare de rosii zdrobite si o lingura de boia, doua foi de dafin si sase boabe de enibahar, putina sare si niste piper, cam dupa gust. Pui capacul la loc, dat intr-o parte si lasi sa scada incetut un ceas de vreme.
Pui apoi doua-trei felii de paine HapiHap intr-o farfurie si cladesti peste ele bucati de carne. Apoi torni doua-trei linguri de sos. Si gata. Sa vezi de nu te lingi pe degete, oricat de condamnabil ar fi lucrul asta.
Alte retete recomandate:
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiCine-a zis ca trebuie sa renunti la carne doar pentru ca-i cald afara?
Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged LidIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii