Vinete umplute cu carne tocata

Vinete umplute cu carne tocata este o delicioasa reteta pentru care aveti nevoie de 2 vinete mari si carne tocata. In plus mai adaugati verdeturi si cascaval.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Vinete umplute cu carne tocata

Ingrediente

  • 2 vinete (ale mele au avut 800g)
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 300g carne tocata in amestec (porc+vita)
  • o legatura patrunjel
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • putin ulei
  • cascaval

Mod de preparare

Vinete umplute cu carne tocata este o delicioasa reteta pentru care aveti nevoie de 2 vinete mari si carne tocata. Vinetele se spala, nu se decojesc dar se taie in 2.se indeparteaza cu o lingurita miezul,lasand putin pe margine. Se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Se pun intr-o tava bine unsa cu ulei.

Miezul de la vinete si ceapa se toaca destul de marunt (eu le-am tocat in robot) apoi se pun la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea si rosiile taiate cubulete, apoi sturoiul dat prin presa, sare si piper. Se lasa pe foc 8-10 minute amestecand uneori. Se pune verdeata tocata, se mai presara sare si piper daca este nevoie. Nu trebuie sa fie tot sucul evaporat. Se umplu vinetele cu aceasta compozitie. Deasupra se presara cascaval ras. Vinetele umplute cu carne tocata se pun la cuptor la 180 grade pentru o ora.  In tava nu trebuie pusa supa sau apa.


Vinetele umplute cu carne se servesc imediat sau se pot incalzi la microunde. Aceasta reteta a fost propusa de s_tana pe forumul culinar.ro
Alte retete cu vinete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!