Mancaruri cu cartofi

Reteta culinara Budinca de cartofi cu sunca si oua

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se fierb cartofii curatiti in

apa cu sare, cu atita apa cit sa-i acopere. Se trec

fierbinti prin masina de presat sau se sfarima cu o

lingura

ingrediente

   1 kg cartofi
   100 g unt
   1 ceasca lapte
   250 g
sunca
   2 oua
   sare

mod de preparare

Se fierb cartofii curatiti in
apa cu sare, cu atita apa cit sa-i acopere. Se trec
fierbinti prin masina de presat sau se sfarima cu o
lingura de lemn. Se adauga 50 g unt, laptele clocotit
si se bat bine pentru a se obtine o spuma. Se pune un galbenus si jumatate, sunca taiata marunt si albusurile batute
spuma. Se unge o forma cu unt. Se toarna compozitia,
iar pe deasupra se unge cu restul de galbenus
amestecat cu citeva picaturi de apa si se presara
restul de unt taiat bucatele. Se coace la cuptor
incins pina se rumeneste. Se poate inlocui sunca cu
umplutura de carne.

Incearca si Sufleu de cartofi cu sos de brinza
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu sunca si oua" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite