Mancaruri cu cartofi

Gratin de cartofi la cuptor

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
Patricia STURDZA 112 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena si se cladeste compozitia: primul strat - felii de cartofi, al doilea - feli

ingrediente

   1kg. cartofi fierti in coaja
   4 oua fierte
   200 gr. telemea de oaie
   250 gr. smintina
   putin unt
   marar
   5 catei usturoi
   condimente (sare
   piper
   boia iute)

mod de preparare

Se curata si se feliaza cartofii si ouale. Se unge cu unt un vas de Jena si se cladeste compozitia: primul strat - felii de cartofi, al doilea - felii de oua, se presara 1/2 din brinza rasa, 1/2 din condimente, un strat de felii de cartofi si felii de oua. Separat, se amesteca smintina cu usturoiul pisat fin si celelalte condimente. Se toarna peste straturi. Se presara restul de brinza rasa, mararul si un praf de boia rosie iute pentru contrast. Se introduce in cuptorul incins pentru cca 30 minute, pina cind prinde o crusta aurie.
Se serveste fierbinte, cu smintina amestecata cu condimente la sosiera si marar proaspat tocat. O bere neagra rece acompaniaza fericit acest gratin.
Acest fel de mincare poate deveni o garnitura copioasa alaturi de o friptura la tava.
Incearca si Cartofi cu prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi la cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite