Mancaruri cu cartofi

Reteta Musaca de cartofi cu piept de pui

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"RETETA MUSACA DE VINETE - RETETA VIDEO"
 
Pentru preparare am procedat in felul urmator.
Am tocat la robot ceapa, morcovii si pieptul de pui (pentru cine nu are robot, se pot da carnea si morc

ingrediente

   Pentru umplutura de carne am folosit: 1 ceapa
   2 morcovi
   un piept mare de pui
   3 linguri de sos de rosii cu busuioc (Barrila)
   2 albusuri ou
   o legatura mica de patrunjel proaspat
   miezul de la o felie de paine inmuiat si stors bine
   sare
   piper
   putin ulei pentru prajit
   Pentru sosul bechamel am folosit: 30 g unt
   350 ml lapte
   50 g faina
   2 galbenusuri de ou
   sare
   piper
   Am mai folosit: 6 cartofi mari
   unt pentru uns tava
   2 linguri de pesmet
   3 linguri de cascaval ras
   frunze de patrunjel pentru decor

mod de preparare

Pentru preparare am procedat in felul urmator.


Am tocat la robot ceapa, morcovii si pieptul de pui (pentru cine nu are robot, se pot da carnea si morcovii prin masina de tocat,dar ceapa e preferabil sa fie tocata la cutit, altfel lasa prea multa zeama) si le-am calit impreuna pana cand carnea de pui a fost aproape gata.


Le-am lasat sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit, am adaugat albusurile, painea, sosul de rosii, sarea, piperul si verdeata tocata si am amestecat bine.


Cat timp s-a racit amestecul de carne, am curatat cartofii si i-am taiat felii, pe care le-am prajit pe rand,in ulei incins. I-am scos si i-am pus la scurs pe hartie absorbanta.


m trecut la pregatirea sosului Bechamel. Am topit untul la foc mic, am adaugat toata faina si am amestecat bine cu lingura de lemn.


Am adaugat cate putin lapte caldut, amestecand continuu, pana la omogenizare. Am adaugat apoi sare, piper, o lingurita de praf de parmezan si galbenusurile de ou.


Am trecut la ansamblare. Am uns cu unt o tava de cozonac, si am presarat pesmet pe fundul ei.


Am asezat apoi un strat de cartofi, un strat de carne, apoi din nou un strat de cartofi.


Am turnat deasupra sosul, am presarat cascaval ras si am decorat cu frunze de patrunjel.


Am pus-o in cuptor la 200 grade pana cand s-a rumenit bine. Nu necesita un timp de coacere foarte mare, deorece toate componentele sunt in mare parte preparate.
Pofta buna!


Reteta Musaca de cartofi cu piept de pui a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro





Alte retete de musaca: Musaca de cartofi si dovlecei
Incearca si Carnati din stavrid cu slanina(1)
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu piept de pui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.