Mancaruri cu ciuperci

Reteta Creier de porc in sos de vin cu ciuperci si ceapa

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 1h:30m 
Ştefan Vîtca postat de
Postat pe: 01-11-2017
Adaugă în cartea de bucate
Se poate consuma cald sau rece (reteta originala Stefan Vitca)

ingrediente

4 portii

   1 kg creier de porc înghețat
   1 ceapă albă
   4-5 ciuperci champignon mărime medie
   70 ml vin alb sec
   1 lingură ulei de măsline
   sare și piper
   1 lingură de oțet (de mere)

mod de preparare

Creierul se lasă la decongelat în apă rece, peste 10 ore; între timp se mai schimbă apa, după care se scoate, se spală bine și se stoarce.


Se pregătește o oală cu apă la foc în care adăugăm sare și lingura de oțet, când apa este caldă, se adăugă creierul și se lasă la fiert pe foc mediu 20-30 min.

Intre timp se curăță și se taie ceapa și ciupercile.


Într-o tigaie se topește untul după care adăugăm ciupercile care se înăbușesc la foc mediu, până scade și rămâne untul uleios limpede, atunci se adaugă ceapa tăiată și se mai lasă la foc mediu până se rumenesc frumos, atunci se toarnă vinul peste și se mai lasă 5 min. pe foc până scade și rămâne sos, între timp creierul fiert se scoate și se stoarce bine după care se pune într-o cratiță mai mare pusă la foc mediu în care se încălzește uleiul de măsline, se lasă pe foc 10 min. după care se toarnă sosul de ciuperci cu ceapă peste creier și gata.

Incearca si Hribi cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier de porc in sos de vin cu ciuperci si ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu ciuperci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.