Briam grecesc

O mâncare de vară, delicioasă. Poate fi servită ca atare sau ca și garnitură la diferite fripturi. Folosim orice legumă găsim în piață.

Portii
4
Timp pregatire
900 minute
Complexitate
medie
Briam grecesc

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 2 cepe
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roșu
  • O mână de fasole verde
  • 250 de grame de brânză feta
  • 100 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de sos de roșii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Puțin cimbru sau busuioc și puțin pătrunjel tocat

Mod de preparare

1. Se taie toate legumele în bucați mari. Secretul briamului stă în cum tăiem legumele. Cu cât mai groase cu atât mai bine.

2. În tavă se pun lingurile de bulion sau sos de rosii, iar deasupra se așază legumele tăiate.

3. Se presară sare, piper, oregano, busuioc sau cimbru. Adăugăm și uleiul. Nu punem apă. Legumele vor lăsa foarte mult din sosul propriu.

4. Se încălzește cuptorul la 200 de grade C.

5. Se acoperă tava sau vasul de yena cu o folie de staniol și se dă la cuptor.

6. Se gătesc la 180 de grade C, aproximativ 40- 50 de minute. Eu am aprins la pasul acesta doar partea de jos a cuptorului.

7. După aproximativ acest timp, scoatem tava, îndepărtăm staniolul și amestecăm usor. Verificăm dacă morcovii sunt aproape fierți.

8. Tăiem brânza feta în bucățle și o punem peste mâncare.

9. Dăm la cuptor din nou pentru vreo 20 de minute. La acest pas eu aprind și partea de sus a cuptorului.

10. Mai completăm cu sare sau piper, dacă este cazul. Presăram foarte puțin pătrunjel tocat la sfârșit.

Servim cu brânză feta și paximadia (pâine uscată)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciorba de cartofi (de post)
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi (de post)

Pentru fiecare in viata, exista o prima ciorba. Eu le propun viitorilor "ciorbari" sa inceapa cu aceasta. De ce? Pentru ca...

Ciorba de cartofi (de post)
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise