O mâncare de vară, delicioasă. Poate fi servită ca atare sau ca și garnitură la diferite fripturi. Folosim orice legumă găsim în piață.
1. Se taie toate legumele în bucați mari. Secretul briamului stă în cum tăiem legumele. Cu cât mai groase cu atât mai bine.
2. În tavă se pun lingurile de bulion sau sos de rosii, iar deasupra se așază legumele tăiate.
3. Se presară sare, piper, oregano, busuioc sau cimbru. Adăugăm și uleiul. Nu punem apă. Legumele vor lăsa foarte mult din sosul propriu.
4. Se încălzește cuptorul la 200 de grade C.
5. Se acoperă tava sau vasul de yena cu o folie de staniol și se dă la cuptor.
6. Se gătesc la 180 de grade C, aproximativ 40- 50 de minute. Eu am aprins la pasul acesta doar partea de jos a cuptorului.
7. După aproximativ acest timp, scoatem tava, îndepărtăm staniolul și amestecăm usor. Verificăm dacă morcovii sunt aproape fierți.
8. Tăiem brânza feta în bucățle și o punem peste mâncare.
9. Dăm la cuptor din nou pentru vreo 20 de minute. La acest pas eu aprind și partea de sus a cuptorului.
10. Mai completăm cu sare sau piper, dacă este cazul. Presăram foarte puțin pătrunjel tocat la sfârșit.
Servim cu brânză feta și paximadia (pâine uscată)
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru fiecare in viata, exista o prima ciorba. Eu le propun viitorilor "ciorbari" sa inceapa cu aceasta. De ce? Pentru ca...
Ciorba de cartofi (de post)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii