Cartofi frantuzesti copti

Cartofii frantuzesti copti sunt o garnitura delicioasa, la fel de bine putand fi consumati si ca atare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi frantuzesti copti

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 6-7 cartofi medii
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 1 cub de supa Maggi de pui
  • un cubulet de unt
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii subtiri de 4-5 mm maxim. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt, separat.

Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline la incins, apoi se adauga ceapa, usturoiul si jumatate din patrunjel. Se presara un praf de sare si unul de piper. Se calesc toate cam 5 minute la foc mediu, pana cand ceapa devine usor aurie. Se amesteca des cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda.

Intr-un ibric punem la fiert aproximativ 1 litru de apa, iar cand fierbe, adaugam cubul de supa de pui, apoi stingem focul si amestecam sa se dizolve cubul.

Intr-un vas de yena punem cate un strat de felii de cartofi si cate o lingura de compozitie calita din tigaie. Compozitia se intinde cu lingura peste fiecare strat din felii de cartofi. Continuam sa asezam aceste straturi de cartofi si legume calite, pana cand terminam ingredientele. Peste fiecare strat de cartofi se presara cate un praf mic de sare si piper. Ultimul strat trebuie sa fie din felii de cartofi.

Cand am terminat, turnam usor supa de pui in vasul de yena, pana cand se acopera ultimul strat de cartofi. Taiem bucatele cubuletul de unt si le presaram peste cartofi.

Se pune capac la vasul de yena, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 25-30 de minute, apoi se scoate capacul si se continua coacerea inca aproximativ 20 minute, pana cand cartofii de deasupra devin aurii.
Se scoate vasul din cuptor si se presara cealalta jumatate de patrunjel tocat, apoi se pune inapoi capacul si se lasa la racit 10-15 minute.
Dupa ce se raceste putin, se poate servi.

Sursa acestei retete este Lumea Bucatelor.


Cartofii frantuzesti copti se servesc ca garnitura la fripturi, gratare sau alte preparate.
Noi i-am servit alaturi de ficatei de pui facuti in vin rosu si salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ceafa de porc gatita la cuptor
Bucataras.RO

Ceafa de porc gatita la cuptor

Nu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...

Ceafa de porc gatita la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise