Prazul umplut este o mancare delicioasa si gustoasa pe care o puteti pregati cu succes toamna, cand gasim praz proaspat din belsug.
1. Dupa ce curatati prazul de toate cele, taiati bucati de cca 10 cm pe care le goliti de "continut". Adica, ajutati de coada unei furculite (am folosit eu), impingeti in afara miezul prazului, in asa fel incat sa mai ramana doua foi (de ce doua? pentru ca la umplere si/sau fierbere se pot rupe si cautati umplutura prin toata oala). Bucatile de praz mai "incapatanate", pot fi bagate cateva minute in apa rece.
2. Miezul se toaca marunt si se pune deoparte. Am amestecat carnea cu oul, verdeata, sarea si pierul si gata! Atentie! NU puneti orez in umplutura pentru ca acesta se umfla.Cu acest amest su umple prazul.
3. Miezul prazului tocat se pune la calit, cu o ceasca de ulei. Dupa ce se inmoaie prazul, puneti bulionul, amestecati temeinic si lasati sa bolboroseasca un pic.
4. Adaugati si maslinele, completati cu apa cat sa poata fierbe nestingherite si lasati la foc mediu cca 10 min. Dupa ce au dat bine in clocot puneti un pic de vin si mai lasati sa fiarba.
5.Apoi puneti soldatii-n oala si lasati la fiert pana se inmoaie prazul (carnea se fierbe foarte repede). Spre sfarsit puneti verdeata tocata in oala aburinda, , pana ametiti de miros si aburii ce ies din oala.
Reteta Praz umplut a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro
Pofta buna!
Si incalecai p-un praz,
Si-ncheiai povestea cu haz!
(text şî naraţîuni di Droopina)
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseReteta de fata provine din Georgia si este foarte cunoscuta in est. Se prepara rapid si la fel de rapid si se termina....
Vinete picante la borcan in stil georgianIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii