1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca
1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca primul strat sa fie cel de cartofi ca sa poata fi scoasa cu usurinta din tava).
2. Urmeaza apoi feliutele de kaizer si dovleceii, eu i-am pus pe margine pentru ca nu isi tineau echilibrul peste kaizer.
3. 3 oua se fierb tare , se taie jumatati si se pun si ele in tava din loc in loc, adica atunci cand taiati sa fie cam jumatate de ou la fiecare portie.
4. Am pus apoi cubuletele de ardei si cascavalul ras.
5. Se baga la cuptor pana vedem ca se inmoaie/topeste cascavalul de deasupra.
6. Intre timp am batut celelalte 3 oua cu cele 3 linguri de smantana si cu faina, un praf de sare si putin piper, dupa ce s-a topit cascavalul am scos tava din cuptor, am turnat amestecul de ou cu smanatana si cu faina si am mai lasat la cuptor cam 35-40min, la inceput la foc mic, apoi mare ca sa se rumeneasca pe deasupra. Daca vreti sa se formeze deasupra un "capac" pufos, in amestecul de ou cu faina adaugati si niste apa minerala, la jumatate de pahat de apa adaugati suplimentar o lingura de faina.
Pofta buna!
Reteta Straturi de legume a fost propusa de adriana1980 pe forum culinar.ro
Alte retete de musaca gasiti aici:
Musaca de vinete si cartofi ,
Musaca de cartofi cu piept de pui ,
Musaca de cartofi .
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii