Orezul se spala si se lasa in apa sarata si calduta pentru 3-4 ore, apoi se scurge apa. Se umple un vas pana la jumatate cu apa si se aduce la fierbe
Orezul se spala si se lasa in apa sarata si calduta pentru 3-4 ore, apoi se scurge apa.
Se umple un vas pana la jumatate cu apa si se aduce la fierbere. Se adauga orezul si o lingura de sare si se fierbe pana orezul e putin moale. Se pune orezul intr-o strecuratoare si se clateste cu apa calduta.
Intr-un vas se pun 4 linguri de ulei si se adauga orezul. Deasupra se pun alte 4 linguri de ulei. Se acopera vasul si se pune la foc mic pentru 30 de min. Daca timpul de gatit este marit, pe fundul vasului se formeaza un strat delicios de orez crocant numit ta-dig.
Se serveste ca garnitura.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiNu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...
Prajitura MinunataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii