Mancaruri cu peste

Reteta Marinata de crap

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru a realiza marinata de crap, este nevoie de urmatoarele ingrediente: crap, ienibahar, faina, ulei, otet, apa.

ingrediente

   1 kg crap
   3 linguri ulei
   2 linguri faina
   o ceasca otet
   o ceasca apa
   3-4 boabe ienibahar
   2-3 foi de dafin
   2 bucati zahar (facultativ)
   sare.

mod de preparare

Crapul, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea astfel o jumatate de ora. Se usuca fiecare bucata cu un servet curat, se da prin faina si se prajeste in ulei incins, pe ambele parti, la foc mic.




Bucatile de crap rumenite frumos se asaza intr-un castron sau intr-un borcan si se toarna peste ele otetul care a dat cateva clocote impreuna cu apa, sarea, boabele de ienibahar, foile de dafin si zaha­rul. Cand se toarna peste peste, otetul trebuie sa fie rece.


Se serveste dupa 2-3 zile. Daca sosul este prea acru, se aduga putina apa fiarta, sau daca mai trebuie acrit, se mai adauga putin otet fiert si racit.




Alte retete recomandate:




Mancare de mazare




Friptura de vita la cuptor




Mancare de urzici

Incearca si Saramura de crap romanesc
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de crap" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.