Mancaruri cu peste

Reteta Placinta de peste cu praz si creveti

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinta cu spanac si branza"
 
Placinta de peste cu praz si creveti este un pranz marinaresc potrivit pentru orice sezon si deosebit de delicios.

ingrediente

   1 ceapa curatata si taiata in sferturi
   3-4 cuisoare
   1 fruna dafin
   250ml smantana dulce
   250ml lapte integral
   400g file de peste alb
   tare
   400g file de eglefin afumat
   30g unt
   2 fire praz feliate fin
   1 mana patrunjel tocat
   300g creveti cruzi
   decorticati
    
Topping:
   750g cartofi rosii
   curatati de coaja
   75 g unt
   taiat cubulete
   50ml lapte fierbinte
   2 galbenusuri mari
   75-100g branza Cheddar rasa

mod de preparare

Placinta de peste cu praz si creveti este un pranz marinaresc potrivit pentru orice sezon si deosebit de delicios.




Infingeti cele 3-4 cuisoare in ceapa. Puneti-o apoi intr-o tigaie mare, impreuna cu frunza de dafin, smantana dulce si laptele, si dati tigaia la foc mic. Adaugati fileurile de peste alb si eglefin afumat si lasati-le 3-4 minute. scoateti fielurile din tigaie si aseati-le pe o farfurie. treceti sosul printr-o sita fina intr-un borcan si lasati-l deoparte.




Topiti untul intr-o tigaie, adaugati prazul si inabusiti-l 4-6 minute, pana se inmoaie. adaugati faina si mai lasati pe foc cateva minute amestecand. adaugati treptat sosul de peste si lasati totul la foc mic 10-15 minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa. asezonati bine cu sare si piper, si adaugati patrunjelul tocat.




Pentru stratul de deasupra, taiati cartofii bucati mari si adaugati-i intr-o oala cu apa sarata. cand da in clocot, micsorati flacara si lasati cartofii la foc mic 15-20 minute, pana cand se simt moi atunci cand ii intepati cu un cutit. scurgeti-i bine si zdrobiti-i pana cand obtineti un piure. Adaugati untul si laptele si amestecati pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati galbenusurile. Puneti sare si piper.




Preincalziti cuptorul la 200C. Rupeti pestele in bucati mici si adaugati sosul de praz cu crevetii. Amestecati pana se omogenizeaza. Transferati compozitia intr-o cratita termorezistenta si puneti pireul de cartofi deasupra, cu o lingura, aranjandu-l uniform. Presarati deasupra un strat generos de branza rasa. Dati placinta la cuptor 25-30 minute, pana se rumenste si se umfla pe alocuri. Lasati-o sa stea cateva minute, apoi serviti-o cu mazare sau cu fasole verde.


Se va servi calda sau rece, cu mazare sau fasole verde.




Reteta Placinta de peste cu praz si creveti a fost inspirata de Godron Ramsay in cartea Bucataria lumii - retete fantastice de pretutindeni.

Incearca si Peste delicios cu cartofi si rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de peste cu praz si creveti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.