M-am gandit sa-ti pregatesc inca o reteta care are sute de versiuni si care totodata starneste competitia in pescarii de pretutindeni: saramura de peste.
Ai nevoie de mai multe tipuri de peste – eu am ales 5 pesti diferiti (fiecare-si aduce contributia la gust prin unicitatea sa). Pestii au fost eviscerati si curatati de solzi in prealabil.
Pune intr-o tava cu hartie de copt rosiile, usturoiul si ardeii;
Introdu-le in cuptor la 180 de grade pana ce acestea se coc;
Verifica-le din cand in cand pentru ca unele legume se vor coace mai repede decat altele;
Intoarce-le pentru a se patrunde uniform;
Unge pestii cu 2-3 linguri de ulei de masline si sareaza-i dupa plac – nu exagera cu sarea pentru ca s-ar putea ca zeama din gogonele sa fie la randul ei sarata;
Incinge o tigaie grill si pune pestii acolo cca 1 minut pe fiecare parte;
Pestele cand este gata se intoarce foarte usor. Nu il grabiti pentru ca acesta se va lipi;
Scoate pestii pe o farfurie;
Da pe razatoare morcovii si telina apio, iar ceapa salota tai-o cuburi;
Incinge o tigaie si caleste putin morcovii in 2 linguri de ulei de masline;
Adauga apoi piper, ghimbir ras, coaja de lamaie rasa, caperele si zeama de la capere;
Adauga si gogonelele tocate cubulete mici in prealabil;
Caleste inca 1 min si ia de pe foc;
Rastoarna totul intr-o oala;
Scoate legumele din cuptor, in functie de cat de repede s-au copt;
Curata rosia de pielita si toac-o marunt;
Pune mai multe straturi de folie de plastic peste ardeii copti fierbinti si lasa-i cca 10 min;
Curata-i apoi cu usurinta, indeparteaza semintele si taie-i cubulete mici;
Zdrobeste usturoiul intr-un mojar;
Adauga apoi toate legumele care au fost in cuptor peste cele din oala;
Pune pestele si anasonul deasupra si completeaza cu apa fierbinte;
Pune oala pe foc mic si lasa saramura sa scada cca 10 min;
Adauga spre sfarsit zeama de la gogonele, rosiile, pasta de ardei iute si dulce si mai lasa sa dea intr-un clocot;
Potriveste de sare si piper daca mai e cazul;
Toaca patrunjel si leustean si presara pe deasupra cu generozitate;
Scoate pestele si serveste-l alaturi de un sos aioli sau clasicul mujdei si mamaliguta, iar zeama savureaz-o separat;
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseReteta de fata provine din Georgia si este foarte cunoscuta in est. Se prepara rapid si la fel de rapid si se termina....
Vinete picante la borcan in stil georgianIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii