Mancaruri cu vanat

Reteta Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:20m 
Margareta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se taie de pe carne grasimea, se sareaza si se pipereaza pe amandoua partile.
Uleiul se infierbanta intr-o tigaie si carnea impreuna cu ceapa se praj

ingrediente

   Pt. 4 persoane: 8 medalioane de caprioara a 75 gr
   sare
   piper
   1 ligura de ulei vegetal
   1 ceapa rosie tocata
   150 ml. supa de vita
   150 ml. vin rosu
   3 linguri jeleu de coacaze
   100 gr. prune uscata si ceva mai carnoase
   2 linguri de faina
   2 linguri coniac
   900 gr. cartofi
   1/2 lingurita de pasta de usturoi
   2 linguri de branza proaspa si cu grasime putzina sau iaurt cu grasime putzina
   4 linguri de patrujel verde tocat

mod de preparare

Se taie de pe carne grasimea, se sareaza si se pipereaza pe amandoua partile.

Uleiul se infierbanta intr-o tigaie si carnea impreuna cu ceapa se prajesc la foc puternic timp de 2 minute.

Se reduce focul, se adauga supa si vinul. Mai apoi se pun prunele si jeleul de coacaze si se amesteca pana cand jeleul s-a facut lichid. Se fierbe totul la foc mic timp de 10 minute.

Intre timp se pregateste piureul. Se pun cartofii intr-o oala si se acopera cu apa, apoi se lasa sa fiarba. Se strecoara de apa. Se fac cartofii pure, se adauga pasta de usturoi, iaurtul sau branza si patrunjelul verde. Se amesteca totul bine si se condimenteaza.

Se scot medalioanele si se pun undeva la cald.
Faina impreuna cu coniacul se amesteca si se pune peste sosul din tigaie. Se amesteca incontinuu in timp ce fierbe pana cand sosul s-a ingrosat. Daca e nevoie se mai condimenteaza. Carnea se serveste langa pure.
O portie are 503 kcal.
Incearca si Mancare de vrabii inabusite
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.