Mancaruri cu vanat

Reteta Potarnichi umplute, in aspic

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe ingrediente.

ingrediente

   4 potarnichi
   8-9 ficati
   100 gr ficat de porc
   150 gr slanina
   6-10 ciuperci
   1 ceapa
   50 gr unt
   1 galbenus
   sare
   piper
   1 paharel mic de coniac
Pentru aspic:
   carcasele de la potarnichi
   250 gr sorici proaspat
   1 picior proaspat de porc
   1 pahar vin
   1 albus ou

mod de preparare

Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe ingrediente. Potarnichile se curata, se golesc, se despica pe toata lungimea spinarii, se scot oasele, apoi se sareaza si se lasa deoparte. Se prepara o umplutura din ficatul de potarniche, 4- 5 ficati de pasare, 1 bucatica de ficat de vaca sau de porc si 100 gr slanina proaspata. Se taie toate in bucati mici si se calesc in unt cu o lingura de ciuperci tocate si o ceapa taiata marunt. Ficatul se lasa apoi sa se raceasca, se da prin masina de tocat de 2-3 ori, se adauga o bucatica de unt proaspat, galbenusul, sarea, piperul si se amesteca bine. Cu pasta obtinuta se umplu potarnichile. Se infinge in pasta, in mijloc un ficat de gaina in care s-au infipt cateva felii de ciuperci. Se sareaza, se pipereaza ficatul, se stropeste cu coniac si se leaga cu o sfoara potarnichea. Se infasoara apoi in felii de slanina si se fierbe in zeama concentrata de carne pregatita din carcasa si resturile de la potarnichi, sorici proaspat si un picior de porc. Se fierbin apa cu vin, apoi se strecoara si se pun la fiert in aceasta zeama potarnichile. Dupa aceea, se scot, se desfac din slanina, se scurg si se pun intr-o forma ovala la racit. Zeama se limpezeste cu albus de ou iar dupa ce potarnichile s-au racit se toarna deasupra zeama limpezita si se lasa la intarit aspicul.

Se serveste dupa ce a stat la rece.

Incearca si Prepelite inabusite
Daca ti-a placut reteta noastra "Potarnichi umplute, in aspic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.