Pentru varza calita la capac aveti nevoie de varza, muschi file de porc, ciolan afumat, sare, piper, cimbru, vin, miere si foi de dafin.
Varza se toaca foarte marunt, apoi se stropeste cu ulei de masline, se amesteca cu piperul boabe si se adauga foaia de dafin. Separat, se condimenteaza muschiul file si se pune in cuptor la rumenit. Se stropeste apoi cu miere, amestecata cu vin. Se prajesc bucatelele de ciolan intr-o tigaie si se lasa la rumenit. Se caleste varza pe foc mic, iar dupa ce a capatat culoarea aurie se adauga bucatile de ciolan afumat, feliile subtiri de muschi file si se lasa la inabusit cca 1 ora.
Se serveste ornata cu cimbru.
Alte retete:
Legume la cuptor
Tocanita de pui
iahnie de fasole
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDupă cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...
Omletă cu legume coapte în jarIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii