Placinta zdrentuita, foi yufka

Branza ( atentie sa nu fie f. sarata), cascavalul ras, piperul, boia si patrunjelul tocat se pun toate, se amesteca. Separat, laptele, uleiul si iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Placinta zdrentuita, foi yufka

Ingrediente

  • 3 foi yufka ( ale mele au fost mai mari
  • dar se poate aprecia usor
  • in functie de tava in care coaceti placinta)
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 150 gr. iaurt
  • piper
  • fulgi de boia de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • branza rasa
  • cascaval ras ( apreciati voi cat)
  • 2 felii branza topita

Mod de preparare

Branza ( atentie sa nu fie f. sarata), cascavalul ras, piperul, boia si patrunjelul tocat se pun toate, se amesteca.

Separat, laptele, uleiul si iaurtul se amesteca bine

Se ia o tava rotunda, se unge bine cu ulei, se pune un pic mai mult pe fundul formei

Prima foaie se pune intreaga, sau din bucati mari, se unge cu amestecul de iaurt, lapte si ulei

Se presara umplutura, si din loc in loc punem bucatele rupte din branza feliata

Deasupra se rup bucati de yufka care se suprapun ca un strat

Se toarna peste ele cate putin din amestecul de iaurt, se presara iar din amestec si bucati din branza topita feliata

Se pun iar zdrente de yufka, se toarna din iaurt, se pune branza, si tot asa pana se termina yufkaua. Ultima foaie sa fie din bucata cat mai mare, se unge si ea cu amestecul de iaurt.

Tava se baga la 175 grade pt 20-25 de min, sau pana se rumeneste

E gustoasa si satioasa, e buna si calda si rece


precizari : de preferat sa nu fie foarte inalta, daca vreti sa faceti mai mult, mai bine prestati in tava mai mare, nu fiti tentate s-o faceti prea inalta. Foile de yufka sa fie rupte in multe bucati, branza sa nu fie sarata. Amestecul de lapte, iaurt si ulei se apreciaza si el in functie de cat de mare faceti placinta

Pofta buna!

Reteta Placinta zdrentuita, foi yufka propusa de Pocahontas

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Dovlecei umpluti, la cuptor
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti, la cuptor

Ca tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!

Dovlecei umpluti, la cuptor
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!