A vazut cineva vreodata o omleta trista? Nu, pentru ca asa ceva nu exista. Omletele sunt vesele, indiferent de felul in care au fost concepute si zam
A vazut cineva vreodata o omleta trista? Nu, pentru ca asa ceva nu exista. Omletele sunt vesele, indiferent de felul in care au fost concepute si zamislite, fie ele pufoase si groase, subtiri si intinse, flendurite si amestecate ori fine, crescute fain in cuptor.
Cea pe care v-o arat eu aici se face rulada, adica se ruleaza. Ma rog, nu singura, corect ar fi sa spun ca e rulata. Aveti nevoie pentru ea de doua oua, doua linguri de branza fina de vaci (dar poate fi si de capra) si o lingura de verdeturi tocate. Prin verdeturi inteleg patrunjel si marar dar la fel de de inteles ar fi si niste ceapa verde, oarece frunze de spanac tocat, cateva fire de coriandru verde ori niste frunze de ridiche, atunci cand e sezon de ridichi.
Mai intai trebuie sa bateti ouale si sa le subtieti, fie cu un degetar de lapte, fie cu unul de apa. Puneti o tigaie la incins, unsa doar cu putin ulei. Turnati ouale-n tigaie si intindeti-le cum ati face cu o clatita. Lasati omleta sa se coaca pe o parte. Nu trebuie intoarsa, pentru ca-i subtire tare. O scoateti pe o farfurie, puneti branza amestecata cu verdeturile si cu o piscatura de piper si una de sare (apropo, sare puteti pune si in oua, nu-i gresit), apoi rulati omleta.
Dupa asta, o taiati si o asezati pe felii de paine HapiHap prajita. O mancati cu rosii, ori, de ce nu, cu gogosari murati, taiati in felii subtiri. Daca aveti alaturi pe cineva cu care sa impartiti omleta asta, puteti spune ca tocmai vi s-a intamplat un mic dejun perfect.
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorAm primit de la mama mea foi Lica,si azi nu le-am mai putut rezista,m-am inspirat din reteta Florinei(Luk).
Prajitura cu foi LicaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii