Coroana Mexicana

a) Aluat: 1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol. 2. Se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Coroana Mexicana

Ingrediente

  • Aluat :
  • 360 g faina
  • 90 g malai fin
  • 240 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 60 ml ulei
  • 1 ou
  • oregano
  • usturoi
  • Umplutura:
  • 250 g carne tocata de vita
  • 1 conserva de fasole boabe
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 jalapeno pepper - ardei iute
  • 50 g cascaval ras - Cheddar cheese
  • 1/2 conserva rosii in sos tomat pasate cu mixerul
  • sare
  • piper
  • porumb

Mod de preparare

a) Aluat:

1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol.

2. Se adauga restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat neted si elastic, care se lasa la dospit la loc caldut, ferit de curent, cam 1 ora sau pana-si dubleaza volumul.

b) Umplutura:

1. Carnea se pune pe foc si se caleste pana isi schimba culoarea rozalie.

2. Se adauga ardeiul gras si cel iute, taiati cubulete si se calesc impreuna.

3. Apoi sosul de rosii

, porumbul, fasolea boabe.

4. Se da deoparte si se adauga sare, piper si cascavalul ras.

c) Preparare:

1. Dupa ce a dospit aluatul, se intinde circular cam 35 cm diametru, si se aseaza intr-o tava de pizza unsa si presarata cu malai;

2. Cu un cutter se fac la mijloc 8 taieturi de 14 cm (doua "X"-uri intercalate)

3. Se aseaza umplutura pe margine.

4. Se apuca colturile din centru si se trag peste umplutura spre exterior, varfurile se baga sub aluat apasand usor, ca sa nu se desfaca.

5. Se coace in cuptorul preincalzit la 200 C (400 F) pentru 20-25 min.

6. Se poate servi cu garnitura de cruditati.

Reteta propusa de Daneza13

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ceafa de porc gatita la cuptor
Bucataras.RO

Ceafa de porc gatita la cuptor

Nu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...

Ceafa de porc gatita la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise