Paste si pizza

Reteta Lasagna bolognese

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Lasagna (reteta video)"
 
Lasagna bolognese este o reteta delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de paste aveti nevoie de foi de lasagna si carne tocata.

ingrediente

   15 foi lasagna
   200 g parmezan
   50 g unt
   1 lingura pesmet
Sos bechamel:
   4 linguri unt
   4 linguri faina
   500 ml lapte
   sare
   piper
   nucsoara
   1 lingura parmezan ras
Sos bolognese:
   400 g carne tocata
   1 ceapa
   1 morcov
   3-4 linguri ulei
   3-4 linguri suc de rosii
   200 ml supa
   2 catei de usturoi
   sare
   piper
   rozmarin.

mod de preparare

Lasagna bolognese este o reteta delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de paste aveti nevoie de foi de lasagna si carne tocata de orice fel, dar de preferinta din amestec.
Sos bolognese:
Ceapa tocata marunt si morcovul ras, se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si usturoiul zdrobit. Dupa 2-3 minute, se adauga sucul de rosii si supa (sau apa calda). Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand, pana ce sosul scade si carnea este gatita. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper si rozmarin.
Sos bechamel:
Intr-o tigaie se incinge untul, se adauga faina, apoi laptele caldut, putin cate putin si amestecand continuu, pana cand se obtine un sos cremos si uniform. Se adauga dupa gust sare, piper si nucsoara. La final se incorporeaza parmezanul.
Foile de lasagna:
Se fierb 1-2 minute in apa cu sare si putin ulei. Se trec prin apa rece, apoi se pun pe un platou (nesuprapuse) sa se usuce.
Asamblarea:
Se unge o tava cu unt si se presara cu pesmet. Se aseaza straturi alternante de foi de lasagna, sos bechamel, sos bolognese si parmezan ras. Pe ultimul strat din foi, se aseaza un strat subtire de sos bechamel, se presara parmezan si se pun cateva bucati de unt. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa inca 5-10 minute, sa se rumeneasca frumos.


Lasagna bolognese se lasa sa se racoreasca putin, apoi se poate servi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Incearca si Manti sau paste umplute ca-n Seraglio
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna bolognese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.