Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Portii
16
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Ingrediente

  • Pentru foile de lasagna:
  • oua - 3 buc
  • faina - 300 g
  • sare - 1 varf de cutit
  • ulei de masline - 1 lingura
  • faina aditionala pentru a evita lipirea - 50 g
  • Pentru compozitie:
  • vinete - 2 buc
  • dovlecei - 3 buc
  • rosii proaspete - 15 kg
  • busuioc proaspat - 8-9 frunze
  • oregano proaspat - 4 frunze
  • zahar - 1 varf de cutit
  • bulion calitativ - 4-5 linguri
  • parmezan ras - 150 g
  • cascaval afumat - 300 g
  • lapte - 250 ml
  • unt - 120 g
  • smantana de gatit - 100 ml
  • faina - 80 g
  • oua - 6 buc
  • ulei de masline - 50 ml
  • patrunjel proaspat - ½ legatura
  • sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de minute
• dupa 20 de minute il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• taiati-l in bucati mai mici si introduceti prima bucata in dispozitivul de intins paste al masinii de paste Atlas Cromo de la Marcato, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• taiati foile in bucati de 10 cm lungime si lasati-le la uscat
• curatati rosiile si mixati-le la blender impreuna cu busuioc, oregano, zahar, bulionul calitativ, putin ulei de masline, sare si piper
• dupa ce ati mixat rosiile, puneti-le intr-o craticioara si scadeti compozitia la foc mediu pana se mai incheaga, apoi lasati-o la racit
• adaugati untul intr-o craticioara si treptat, la foc mic, amestecand cu un tel, adaugati faina
• dupa ce ati incorporat-o, adaugati laptele si smantana de gatit
• amestecati energic pana obtineti o compozitie inchegata
• taiati dovleceii si vinetele rondele subtiri
• presarati sare pe deasupra si lasati-le cca 20 de minute pana se ridica apa din acestea
• tapetati-le cu cateva servetele
• ungeti tava de cuptor cu putin ulei si adaugati primul strat de foi de lasagna trecute in prealabil printr-un jet de apa
• radeti cascavalul si parmezanul
• bateti ouale cu ajutorul unui tel
• adaugati rondelele de dovlecei si peste acestea sosul bechamel
• adaugati cascaval ras, urmat de ouale batute (cam 1/3 din cantitatea totala) si peste acesta vinetele si sosul de rosii
• repetati procesul ca sa aveti 3 straturi de foi de lasagna
• ungeti bine ultimul strat de foi de lasagna cu sosul bechamel si adaugati putin ou batut deasupra, urmat de cascaval si parmezan ras
• incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava pentru cca 30 min;
• scoateti-o, lasati-o putin sa se raceasca inainte de a o taia si serviti cu patrunjel tocat pe deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Vinete picante la borcan in stil georgian
Bucataras.RO

Vinete picante la borcan in stil georgian

Reteta de fata provine din Georgia si este foarte cunoscuta in est.  Se prepara rapid si la fel de rapid si se termina....

Vinete picante la borcan in stil georgian
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa