Lasagna vegetariana

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Lasagna vegetariana

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foile de lasagna:
  • oua - 2 buc
  • faina - 200 g
  • sare - 1 varf de cutit
  • ulei de masline - 1 lingura
  • faina aditionala pentru a evita lipirea - 50 g
  • Ingrediente pentru compozitie:
  • morcovi - 2 buc
  • ceapa - 2 buc
  • usturoi - 1 catel
  • spanac congelat - 50 g
  • parmezan ras - 1 lingura
  • gorgonzola - 20 g
  • cascaval afumat - 40 g
  • sos de tomate - 1 lingura
  • oua - 2 buc
  • smantana de gatit - 100 ml
  • marar - 1/2 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Ingrediente pentru Bechamel:
  • lapte - 500 ml
  • unt - 50 g
  • faina - 30 g

Mod de preparare


• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale, asemeni umei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min;
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• il taiati in jumatate si introduceti prima bucata in masina de paste Marcato atlas Cromo, pentru a-l intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste, mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• taiati foile in bucati de 10 cm lungime si le lasati la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• dati prin razatoare morcovii si ceapa
• le caliti intr-o tigaie cu putin ulei si usturoi
• cand acestea au devenit translucide adaugati si spanacul
• odata ce-au fiert, adaugati si sosul de tomate si asezonati cu sare si piper dupa gust
• separat amestecati oul cu gorgonzola, parmezanul si cascavalul afumat pe care le-am dat in prealabil pe razatoare
• adaugati smantana de gatit si mararul tocat
• pentru sosul Bechamel va trebui sa puneti faina intr-o cana, iar laptele sa il turnati peste putin cate putin, amestecand constant si avand grija sa nu faca acele cocoloase neplacute. Il puneti pe plita la foc mic si amestecati incontinu. Untul il topiti si il incorporati si pe acesta. Amestecati pana ce sosul se incheaga si are o consistenta asemanatoare mierii de albine 
• incepeti montajul – asezati prima foaie de lasagna in tava de cuptor
• peste aceasta adaugati compozitia din morcovi, ceapa, usturoi, spanac si sos de tomate
• peste aceasta adaugati sosul Bechamel si alta foaie de lasagna
• repetam procedeul pentru inca un strat, iar la sfarsit adaugati compozitia din ou, gorgonzola, parmezan, cascaval afumat, smantana de gatit si marar si lasati la cuptor la 180 de grade pentru cca 15-20 min, pana cand foaia de lasagna va fi moale, iar branzeturile de deasupra se vor gratina.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tarta cu prune si gem
Bucataras.RO

Tarta cu prune si gem

Astazi va invit cu drag la una dintre cele mai delicioase tarte cu prune pe care le-am preparat vreodata! Un blat incredibil...

Tarta cu prune si gem
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola