Pentru retete dietetice! O mancare usoara!!
Aceste paste fainoase sunt obtinute din gris de grau dur, sunt scurte si se pot umple usor cu diferite umpluturi. Sunt delicioase!! Carnea de lucru de curcan se toaca la masina. Ceapa curatata se taie marunt, radacina de patrunjel se curata de coaja si se da prin razatoarea fina, ardeiul copt se curata de coaja, samburi si cotorul se indeparteaza, apoi se taie marunt si totul se caleste in uleiul de masline incins. Cand totul se inmoaie un pic, se adauga carnea tocata, lingura de legume deshidratate, condimentele si se adauga o cescuta de apa. Se potriveste de sare, dupa gust, apoi se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade tot sucul lasat. Se lasa sa se raceasca un pic. Se pune intr-o cratita, apa cu un praf de sare sa fiarba, cand da in clocot, se pun pastele la fiert 5 minute, al dente. Se scurg si se trec sub jet de apa rece. Carnea se pune intr-un cornet de plastic si se umple fiecare pasta in parte (sau ne ajutam de o lingurita), apoi se asaza una langa alta, in picioare, intr-o tavita mai inalta. Se lasa un pic gol, aproape de capatul pastei, loc unde se va sparge si pune cate un ou de prepelita (eu am lasat si fara ou, dupa preferinta). Se prepara sosul, topind untul, in care adaugam faina si amestecand continuu, adaugam laptele, sarea si condimentele, amestecand pana se ingroasa la consistenta unei smantani. Se toarna cu grija, pe langa paste, pana aproape de capatul lor, fara a le acoperi si se dau in cuptorul deja incins, timp de 15 minute, dupa care se scot, se rade deasupra cascavalul si apoi se rebaga in cuptor, inca 5 minute, pentru gratinare. Se servesc calde!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii