Paste si pizza

Reteta Paste cu crema de dovleac si branza

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 10m 
Angel's Food postat de
Postat pe: 11-11-2018
Adaugă în cartea de bucate
Un fel minunat de mancare potrivit pentru zilele reci de toamna.
O textura cremoasa si o tenta dulceaga, delicata ne va incanta papilele gustative.
Enjoy!

ingrediente

4 portii

(pentru 4 persoane):
   450 gr. piure de dovleac(cam 800 gr. dovleac crud)
   1 ceapa mare
   150 gr. ciuperci
   150 gr.paste patrate mari Arnos
   1 ardei rosu
   1/4 ardei iute(optional)
   200 ml. smantana
   250 gr. branza ricotta
   100 gr. mozzarella proaspata
   crengute de cimbru (uscat sau proaspat)
   sare si piper

mod de preparare

*Mai intai ne pregatim piureul de dovleac, daca nu il avem facut.
1.Curatam dovleacul de coaja si mijloc, il taiem in cuburi potrivit de mari si le punem la fiert intr-o oala cu putina sare.
2.Cand este patruns il strecuram si il pasam printr-o sita fina.Trebuie sa obtinem un piure foarte fin.
3.Punem intr-o o oala la fiert apa cu sare.Cand apa fierbe adaugam pastele si le fierbem pentru 6 minute.Le strecuram si le punem deoparte.
4.Intr-un castron punem piureul de dovleac.Il amestecam bine cu smantana si putin cimbru tocat.
5.In alt castron amestecam branza ricotta cu mozzarella rupta bucatele marunte.
6.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim ardeiul rosu taiat fasii fine.Cine doreste sa puna si ardei iute, acum este momentul.Cand s-a inmuiat si s-a rumenit usor ardeiul, il luam cu o lingura si il punem deoparte pe o farfurie.
7.Intr-o cratita putin ulei de masline, adaugam ceapa taiata marunt si ciupercile taiate lame.Le condimentam putin cu sare si piper si le lasam sa se caleasca cam 5-6 minute.
8.Adaugam amestecul de dovleac, pastele, ardeiul calit .Lasam pe foc amestecand constant in cratita pana mancarea este bine infierbantata.
9.Cand amestecul este fierbinte adaugam branza cu mozzarella.Amestecam cu grija sa nu sfarmam pastele.
10.Lasam totul pe foc pana branza incepe sa se intinda (sa faca fire) dupa care tragem cratita deoparte.
11.Presaram cimbru tocat deasupra si servim imediat, fierbinte, alaturi de crutoate de paine.
Pofta mare va doresc!
Incearca si Spaghete rapide cu parmezan
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu crema de dovleac si branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.