Daca iti doresti o pizza asa cum o face Jamie Oliver, dar si o mancare care sa se termine rapid, ai gasit reteta potrivita.
1.Se dizolva drojdia si mierea in jumatate din cantitatea de apa calduta.
2. Intr-un bol mare se pun faina si sarea. Se face o groapa in mijloc si acolo se toarna amestecul de drojdie cu miere. Se amesteca pana cand este incorporata faina. Se adauga in mijloc cealalta cantitate de apa calduta si se framanta pana se omogenizeaza bine aluatul.
3. Se framanta timp de 5 minute dupa care se cresteaza aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (40 minute - o ora si jumatate).
4. Cand si-a dublat volumul, se framanta din nou timp de 1 minut, scotand tot aerul afara si se lasa din nou la dospit pana isi dubleaza din nou volumul.
5. Se pudreaza masa cu faina si se intinde aluatul pana ajunge la o grosime de 3-4 cm. Dintr-un kg de faina eu am facut 3 tavi de pizza, deci se imparte in 3 parti egale.
6. Am uns aluatul cu un sos de rosiii, facut cu rosii proaspete si putin ketchup, ulei de masline si busuioc. Le-am calit putin pana cand rosiile s-au inmuiat. Cand a fost gata, am uns aluatul cu sosul obtinut.
7. Am adaugat putina mozzarella iar apoi am pus muschi file, ardei si ciuperci. Deasupra am adaugat mozzarella. Se pune in cuptorul incins si se coace la 240 grade/treapta 9 timp de 10-20 minute. Eu am lasat-o 20, pentru ca nu era rumenit aluatul.
Pofta buna! Reteta Pizza a la Jamie a fost propusa de Aureliana pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru fiecare in viata, exista o prima ciorba. Eu le propun viitorilor "ciorbari" sa inceapa cu aceasta. De ce? Pentru ca...
Ciorba de cartofi (de post)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii