1. Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am turnat peste faina si celelalte ingrediente si am framantat cam 5 minute. 2. Pe blatul de lucru uns cu u
1. Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am turnat peste faina si celelalte ingrediente si am framantat cam 5 minute.
2. Pe blatul de lucru uns cu ulei, am intins o foaie de marimea unei tavi de aragaz, careia am inceput sa-i subtiez laturile la cca 2-3 centimetri de margine.
3. Am pus foaia in tava de aragaz (eu am pus si hartie de copt, dar nu-i obligatoriu, merge foarte bine si in tava unsa) si am mai subtiat marginile acolo unde a fost cazul.
4. De jur imprejurul foii, in zona unde aluatul a fost subtiat, am pus cascaval ras si bucatele subtiri de mozzarela, apoi marginile aluatului le-am rulat in jurul branzei, lipind bine.
5. Dupa ce am terminat operatiunea, am procedat ca la o pizza obisnuita. Am pus un strat de sos, pe care de data asta l-am cumparat. de obicei sosul de pizza il fac din rosii decojite - proaspete sau din conserva - pasate, frecate cu 2 lingurite de ulei de masline, o jumatete de lingurita de zahar, sare, piper, un praf de cimbru si busuioc.
De data asta am pus deasupra doar ceva sunca de curcan, un cremwursti, ardei gras, iar peste am presarat cascaval ras si bucatele de mozzarela, pentru ca asa a fost cererea.
6. In timp ce pregateam pizza am incins cuptorul la temperatura maxima. Am copt-o 10-15 minute, am scos-o si am presarat imediat deasupra oregano, ca asa m-a invatat pe mine candva un bucatar care lucrase prin Italia, "daca nu-i pui oregano deasupra cand o scoti din cuptor, aia nu e pizza".
Pofta buna!
Reteta Pizza extra cheese a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro
Alte retete de pizza gasiti aici:
Pizza „Peperoni” ,
PIZZA MARGHERITA ,
Pizza cu sunca si masline .
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiAm pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructeIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii