Paste si pizza

Reteta Ravioli cu boia, branza de capra, ricotta, spanac si sos quattro funghi

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 5m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video"
 
>
• lasati branza de capra si ricotta la scurs
• amestecati faina cu boia si gris
• turnati compozitia pe

ingrediente

2 portii

   boia dulce bio - 3 linguri
   faina calitativa - 160 g
   gris - 40 g
   oua - 2 buc
   ricotta - 50 g
   branza de capra - 150 g
   baby spanac - 100 g (1 casoleta)
   usturoi - 2 catei
   ulei de masline - 7 linguri
   ciuperci Champignon - 4 buc
   ciuperci Hribi - 4 buc
   ciuperci Galbiori - 89 buc
   ciuperci Zbarciog - 45 buc
   unt - 25 g
   cimbru uscat - 1/2 lingurita
   vin alb, demisec, calitativ - 40 ml
   sare si piper alb dupa gust

mod de preparare

• lasati branza de capra si ricotta la scurs
• amestecati faina cu boia si gris
• turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru
• adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris
• odata ce ati ajuns la consistenta dorita, framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider
• intindeti aluatul cu masina de paste Atlas Cromo, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr. 7
• taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot
• adaugati atasamentul de ravioli
• presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli
• miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele si puneti capacul de plastic deasupra
• trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline
• adaugati-l peste ricotta si branza de capra si mixati pana obtineti o pasta omogena
• tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci
• trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline
• adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust
• stingeti apoi cu vin alb
• adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela
• desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora
• fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute
• adaugati apoi sosul de ciuperci si serviti – optional puteti rade si putin parmezan deasupra.

Pofta buna!
Incearca si Paste cochilii cu branza si spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu boia, branza de capra, ricotta, spanac si sos quattro funghi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.