Paste si pizza

VIDEOReteta aluat de pizza si Pizza Margherita

portii reteta 3 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 01-09-2016
Adaugă în cartea de bucate

ingrediente

3 portii

INGREDINETE ALUAT Pizza:
   Faina tip 000 : 1 kg
   Ulei de masline : 50 ml
   Sare : 25 g
   Drojdie USCATA : 7 g
   Apa : 600 ml
   Zahar 10 g
INGREDIENTE 1 PIZZA MARGHERITA: SOS DE ROSII:
   150g rosii decojite
   Sare,
   Ulei de masline
   Frunze de busuioc
TOPPING:
   300 - 350 g mozzarella

mod de preparare

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.


2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.


3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.


4. Prepara sosul de rosii blendand o conserva de rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat.


5. Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.


6. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune aluatul in tava, unge cu sos de rosii si apoi baga-l la cuptor 3-5 minute la 250 grade, sau la maximul cuptorului pe care il ai. Astfel vei avea un aluat crocant dedesubt si nu risti sa ramana crud.


7. Scoate tava, pune deasupra 350g mozzarella si frunze de busuioc si reintrodu la cuptorul incalzit la 250 grade pentru 5-7 minute, in functie de cat de rumena o vrei.

Incearca si Spaghetti indiene
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta aluat de pizza si Pizza Margherita" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.