Paste si pizza

Reteta Taitei de casa cu nuci si portocala

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 45m 
ani67 postat de
Postat pe: 01-02-2017
Adaugă în cartea de bucate
>
Retete dietetice Reteta trebuie incercata, pentru a ne aminti de copilarie.

ingrediente

2 portii

   200 g faina+un ou
   100 g unt
   200 g miez de nuca
   3 linguri zahar mai grunjos sau miere de albine (dupa preferinta)
   1 portocala
   un praf de scortisoara
   un praf de sare.

mod de preparare

Se framanta oul cu faina si un praf de sare, pana ce obtinem un aluat vartos pe care il intindem cu sucitorul, intr-o foaie subtire de aluat din care taiem taiteii. Se pun taiteii la fiert, in apa clococotita cu sare, cca. 5 minute, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Se lasa in strecuratoare sa se scurga bine. Intr-o tigaie, incingem un pic untul, apoi adaugam coaja de portocala taiata fasii foarte subtiri, le lasam cam un minut, amestecand continuu apoi le scoatem si le pastram pentru decor. In untul incins, adaugam taiteii scursi bine si ii amestecam continuu usor cam 3 minute in untul incins, dupa care adaugam si portocala taiata cubulete mici. Mai amestecam 1-2 minute si oprim focul. Adaugam in taitei si miezul de nuca maruntit, amestecat cu zaharul si scortisoara si amestecam usor. Se servesc calzi sau reci, sunt la fel de deliciosi!
Incearca si Pizza cu legume si kaiser
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa cu nuci si portocala" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.