Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de sare care accentueaza gustul
Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu faina, doua oua, 100 ml de smantana si 50 g de zahar praf. Adaugam si un pic de sare care accentueaza gustul dulce. Framantam ingrendientele bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale din care intindem o patura de 3 – 4 mm grosime pe care o taiem taitei de 0,5 cm latime. Dupa asta punem taiteii la fiert.
Separam albusul a trei oua de galbenusurile pe care le amestecam cu untul, 100 ml smantana, 50 g zahar pudra, apoi adaugam un pic de coaja de lamaie, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam albusul batut spuma si stafidele, apoi le amestecam cu taiteii fierti. Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesmet, dupa care il punem la copt timp de 40 de minute, in cuptorul incalzit in prealabil.
Dupa ce s-a racit taiem bucati pe care le servim presarate cu zahar pudra vanilat sau cu gem de caise si rom .
Alte reteta paste recomandate
Paste cu spanac
Galuste cu prune
Lasagna
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii