Paine

Reteta Paine rustica cu cartofi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cum se face Painea cu faina integrala"
 
Se spala bine cartofii. Fierbem cu coaja in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi.
Scurgem, oprim din apa in care am f

ingrediente

   680 g cartofi
   4 lingurite sare
   120 ml apa de la fierberea cartofilor
   calda
   1 lingura drojdie uscata
   2 linguri ulei de masline
   665 g de faina alba tip 550

mod de preparare

Se spala bine cartofii. Fierbem cu coaja in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi.


Scurgem, oprim din apa in care am fiert cartofii 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime.


Cartofii reci ii strivim. Punem in recipientul robotului de bucatarie. Drojdia uscata o lasam 5 min. in apa calda de la cartofi. Amestecam. Dam drumul la robot la viteza redusa, adaugam drojdia si uleiul de masline, amestecam pina se omogenizeaza.


Adaugam faina cu restul sarii (2 lingurite), lasam pe mana robotului 2-3 min. apoi ii dam putina viteza mijlocie si amestecam 11 min.


Nu va speriati niciodata in timpul prepararii; aluatul va fi la inceput tare si sfarimicios..sa vedeti ce frumos se face la urma...


Dupa acele 11 min. acoperim vasul cu folie transparenta si lasam la temp. camerei la crescut ptr. 35 min. Aluatul nu isi va dubla volumul, dar va creste.


Impartim aluatul in doua, formam bile si aplatizam. Rulam aluatul spre noi, ultima bucatica o tragem putin spre noi si presaram cu faina. Incercam sa-i dam o forma oarecare rotunda. Cu taietura in jos asezam pe un prosop de bucatarie pe care am presarat putina faina. Acoperim cu un alt prosop si lasam la crescut 35 min.


Abia acum am dat drumul la cuptor si am preincalzit la 190°C, cu tava cu tot pe prima treapta de jos (cuptor fara ventilatie).


Normal ar trebui acum o piatra din aia de facut piinea pe ea, eu n-am. Dar am intors tava de fripturi cu fundul in sus si am asezat piinea cu taietura in sus, pe ea. Am stropit cu apa peretii cuptorului din cind in cind (cred ca de vreo 5 ori).


Lasam ptr. 45 min.


Scoatem pe grill si lasam sa raceasca. Nu se taie cit este calda.
Pofta buna!





Reteta Piinea rustica cu cartofi a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro





Alte retete de paine: Piine-floare, Paine cu fructe uscate si seminte de dovleac.
Incearca si Paine de casa
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paine

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.