Se spala bine cartofii. Fierbem cu coaja in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi. Scurgem, oprim din apa in care am f
Se spala bine cartofii. Fierbem cu coaja in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi.
Scurgem, oprim din apa in care am fiert cartofii 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime.
Cartofii reci ii strivim. Punem in recipientul robotului de bucatarie. Drojdia uscata o lasam 5 min. in apa calda de la cartofi. Amestecam. Dam drumul la robot la viteza redusa, adaugam drojdia si uleiul de masline, amestecam pina se omogenizeaza.
Adaugam faina cu restul sarii (2 lingurite), lasam pe mana robotului 2-3 min. apoi ii dam putina viteza mijlocie si amestecam 11 min.
Nu va speriati niciodata in timpul prepararii; aluatul va fi la inceput tare si sfarimicios..sa vedeti ce frumos se face la urma...
Dupa acele 11 min. acoperim vasul cu folie transparenta si lasam la temp. camerei la crescut ptr. 35 min. Aluatul nu isi va dubla volumul, dar va creste.
Impartim aluatul in doua, formam bile si aplatizam. Rulam aluatul spre noi, ultima bucatica o tragem putin spre noi si presaram cu faina. Incercam sa-i dam o forma oarecare rotunda. Cu taietura in jos asezam pe un prosop de bucatarie pe care am presarat putina faina. Acoperim cu un alt prosop si lasam la crescut 35 min.
Abia acum am dat drumul la cuptor si am preincalzit la 190°C, cu tava cu tot pe prima treapta de jos (cuptor fara ventilatie).
Normal ar trebui acum o piatra din aia de facut piinea pe ea, eu n-am. Dar am intors tava de fripturi cu fundul in sus si am asezat piinea cu taietura in sus, pe ea. Am stropit cu apa peretii cuptorului din cind in cind (cred ca de vreo 5 ori).
Lasam ptr. 45 min.
Scoatem pe grill si lasam sa raceasca. Nu se taie cit este calda.
Pofta buna!
Reteta Piinea rustica cu cartofi a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro
Alte retete de paine: Piine-floare, Paine cu fructe uscate si seminte de dovleac.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii