Preparate dulci

Reteta Alevanca bucovineana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Alevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.

ingrediente

   500g malai de porumb
   1 lingura mare de zahar
   1 ceasca de smantana
   1l de lapte
   2 oua
   150g unt+50g de uns+50g la urma
   1 pahar faina de grau
   1 nuca de drojdie

mod de preparare

Laptele se pune la fiert; malaiul intr-un castron, se sareaza putin si se opareste cu laptele clocotit, dupa care se lasa la racit.




Drojdia se pune la inmuiat in putin lapte cald.




Dupa ce s-a racit laptele cu malaiul se adauga faina, ouale, untul, zaharul, drojdia si se amesteca foarte bine. Trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai groase.




Se unge un vas cu unt, se toarna amestecul, se niveleaza si se da la foc mediu, pana se intareste si se rumeneste.


Se serveste calda, cu unt si smantana.

Incearca si Strudel cu rubarba si sos de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Alevanca bucovineana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite