Briosele Daneze sunt delicioase. Pentru a prepara aceste briose aveti nevoie de faina, oua, zahar, ulei, lapte, drojdie, sare si coaja de lamaie.
Briosele Daneze sunt delicioase. Pentru a prepara aceste briose mai intai am incalzit laptele puţin, adăugând sarea şi zahărul. Drojdia am dizolvat-o în puţin lapte calduţ şi am lăsat 5 min să crească. Ouăle le-am batut putin.
Făina am amestecat-o cu laptele şi am amestecat bine. Am adăugat ouăle bătute, iar la urmă maiaua. Am frământat bine-bine adăugând treptat toată cantitatea de ulei călduţ. Şi am mai frământat cca 20 minute. Am lasat biluţa la crescut cca 1 ora, într-un vas acoperit cu folie.
Cand şi-a dublat volumul, sau chiar mai mult, am împărţit aluatul în 12 biluţe. Cu mâna unsă am turtit biluţa în mână iar în mijloc am pus 1 linguriţă de nutella + 1 linguriţă de migdale măcinate sau 1 lingură de amestec nucă + cacao + zahăr. Eu am făcut 6 cu amestecul de nutella şi 6 cu amestecul de nucă.
Cu mâna se strâng “la gură“, ca un săculeţ… formându-se o bilă.
Am făcut deci 12 bilute.
M-am folosit de un făcăleţ pentru a intinde săculetii, apoi cu un cuţit bine acuţit (am căutat de am ameţit tăietorul de pizza...) am făcut 4 tăieturi, am apucat de capete şi am răsucit, formând un melc, cu capetele bagate dedesupt.
Le-am pus in forme de minitarte, ca să aiba loc să se extindă, asezate în hârtiuţe de muffis, că se curăţă mai uşor formele.
Cănd toate biluţele au fost făcute melci, le-am pus într-o tavă şi le-am lasat să creasca 30 minte.
Când s-au umflat, le-am uns cu ou + lapte, şi le-am bagat la cuptorul preîncălzit.
Le-am lăsat 20 minute, la 180 C. Au iesit... delicioase!!!
Pofta buna!
Briosele daneze pot fi servite la micul dejun ori ca si gustare.
Sursa acestei retete este blogul Simona's World.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiCine-a zis ca trebuie sa renunti la carne doar pentru ca-i cald afara?
Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged LidIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii