Facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldut si un pic din zahar, amestecam. Intr-un castron punem faina doar 550 gr, 100 lasam deoparte,
Facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldut si un pic din zahar, amestecam.
Intr-un castron punem faina doar 550 gr, 100 lasam deoparte, in centrul ei maiaua, dupa ce dospeste adaugam restul de ingrediente la gramada. Apa minerala o puneti proaspata din sticla exact cand se pun toate in castron, n-o lasati pe masa dinainte.
Incepem sa amestecam cu lingura de lemn pana se omogenizeaza cat de cat, dupa aia eu am inceput sa framant cu mainile, voi faceti la robot daca vreti. Cand se incepe framantarea cu mainile (robotul), se incorporeaza cate putin si restul de faina (100 gr) rezulta un aluat moale si elastic.
Se acopera cu o carpa umeda si se lasa cam 30-40 min, pana-si dubleaza volumul.
Se scoate pe masa infainata, nu mai trebuie framantat.
Se imparte in 16 parti egale, se fac bile, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se pot lasa simple sau se face modelul din imagine, si-o sa iasa un fel de chifle cu sfarc.
Se lasa pe masa cam 15 min sa mai dospeasca.
Se ung cu un amestec de galbenus cu putin lapte (amestecul sa nu fie rece).
Se presara ce vreti, ce aveti. Eu am pus susan negru.
Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 min ( pana se rumenesc deasupra si dedesubt).
Pofta buna!
Reteta Pufichifle cu apa minerala a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete de chifle: Chifle cu branza si basilikum (busuioc)
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor. Pe celalalt l-am...
Aluat de foietaj cu branza sarataIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii