Preparate sarate

Reteta Coroana Pascala

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut.

Deasupra presarati cu put

ingrediente

   1 kg faina
   4 oua
   500ml lapte
   200ml ulei(unt)
   60 g drojdie
   6 linguri zahar
   3 linguri nuci macinate
   4 linguri susan
   4 linguri mac
   1 plic zahar vanilat
   1 lingura esenta de rom
   1 lamaie

mod de preparare

Se cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut.





Deasupra presarati cu putina faina si lasati la caldura pana cand isi mareste volumul de 2 -3 ori.





Separati albusurile de galbenusuri. Presarati albenusurile cu sare fina si lasati-le in repaus 10 minute, pentru a obtine o culoare galbena mai intensa.


Adaugati zaharul si vanilia si bateti-le pana cand obtineti o compozitie mai albicioasa iar zaharul se dizolva. Adaugati si esenta de rom si coaja rasa de lamaie. intr-un castron mai mare se amesteca maiaua cu oul si cu faina.


Framantarea manuala a aluatului dureaza intre 40-60 de minute. In acest timp, adaugati treptat laptele cald ramas si uleiul sau untul topit, dupa cum cere reteta. Aluatul


este gata cand este omogen, bine legat si se dezlipeste usor de pe maini si de pe peretii castronului.


Lasati aluatul la dospit, in loc cald.


Impartiti aluatul in 6 bucati egale. Adaugati in doua bucati susan amestecat cu nuca, si in alte doua bucati mac.


Lasati aluatul la crescut.


Dupa o jumatate de ora faceti din fiecare bucata de aluat cate un sul egal ca dimensiune.


Impletiti cate trei suluri: unul simplu, unul cu mac si unul cu nuca si susan.


Uniti= capetele colacului impletit si obtineti astfel o coroana rotunda


Lasati-o 15 minute la crescut in tava, ungeti-o deasupra cu ou batut. Coaceti coroana la foc potrivit, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Asezati-o pe un platou si in mijlocul ei puneti oua vopsite de Paste.
Alte retete care pot completa un meniu de Paste :





Friptura de miel coroana


Cozonac


Pasca cu branza
Incearca si Burek cu branza sarata
Daca ti-a placut reteta noastra "Coroana Pascala" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.