Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene

Îmi plac mult împletiturile, de aceea încerc de fiecare dată alt model. De data aceasta, am umplut un aluat de foietaj cu carne de porc şi ierburi italiene care mi-au plăcut mult, apoi am făcut o împletitură pentru un aspect special.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Foietaj impletit cu carne si ierburi italiene

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 400 g carne tocată de porc
  • 1 morcov ras
  • Sare-după gust
  • 1 linguriţă boia dulce Delikat
  • 1 linguriţă ierburi italiene Delikat
  • 1 ou pentru carne
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.

Pentru umplutura: carnea tocată de porc se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras şi sare, după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit. Apoi se adaugă oul bătut bine împreună cu ierburile italiene şi boiaua dulce şi se amestecă.

Foaia din aluat foietaj se crestează pe mijloc, se împleteşte după plac, apoi se întoarce foaia pe dos pentru a adăuga şi întinde cu grijă umplutura. Se împătureşte, suprapunând doar un pic marginile foii, acolo unde se îmbină. Astfel, când o întoarcem. împletitura se va vedea pe faţă. Se unge cu ou şi se aşază într-o tavă cu foaie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

Timp de pregătire: aprox 30min

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/foietaj-impletit-cu-carne-si-ierburi.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Am pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa