Preparate sarate

Reteta Pachetele cu leurda si miez de lapte

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
gatire reteta 40m 
anka_drg postat de
Postat pe: 05-04-2019
Adaugă în cartea de bucate
Pentru ca nu mai stiu ce sa pun copilului in pachetelul pentru scoala si pentru ca e plina piata de leura, am pregatit niste pachetele delicioasa. Se pot servi atat calde, cat si reci.

ingrediente

4 portii

Aluat:
   600 g faina
   250 ml apa
   50 ml vin alb
   7 g drojdie uscata
   2 linguri ulei de masline
   1 lingurita zahar sau miere
   2 lingurite rase de sare
Umplutura:
   225 g branza Miez de lapte cu sare de la Delaco
   100 g cas proaspat
   1 ou mare
   1 legatura leurda
   1 ceapa verde
   sare
   piper
   1/2
   1 lingura smantana (optional)
   1 ou pentru uns

mod de preparare

Pentru aluat cernem faina intr-un vas incapator. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, apa calduta, mierea si vinul. Incepem sa framantam si cand capata consistenta adaugam uleiul si sarea.
Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute.
Intre timp pregatim umplutura.
Pasam branza cu o furculita apoi adaugam oul si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam
leurda spalata si taiata marunt apoi cepa taiata si ea marunt.
Condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Optional se poate adauga o lingura de smantana.
Aluatul dospit il rasturnam pe planul de lucru usor infainat.
Intindem aluatul in foaie subtire si decupam cercuri cu ajutorul formei.
Punem cercul in forma si adaugam o lingura de umplutura in mijloc.
Ungem marginile cu ou batut si inchidem forma, obtinand astfel pachetelul.
Daca nu aveti forme puteti taia aluatul cu un pahar cu gura mai larga apoi adaugati umplutura si pliati. Presati marginile cu ajutorul unei furculite.
Asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut.
Coacem in cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.
Dupa ce s-au copt se scot pe un gratar si dupa cum v-am spus: se pot manca atat calde cat si reci.
Incearca si Stelute
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu leurda si miez de lapte" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.