Preparate sarate

Reteta Pogacsa (pogaci)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece.
2. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze

ingrediente

   650 gr faina
   20 gr drojdie uscata
   200 gr cascaval afumat
   50 gr margarina
   2 galbenusuri
   200 ml vin alb sec
   1 ou pentru uns
   sare
   piper

mod de preparare

1. Se rade cascaveaua, se amesteca cu margarina si se da la rece.


2. Se amesteca drojdia cu 50 gr faina si un pic de apa calduta cit sa se omogenizeze maiaua, se puna la cald sa cresca.


3. Se face un con pe masa de lucru din faina, o gaura in centrul ei in care se pun galbenusurile, sare si piper,apoi maiaua crescuta si la sfirsit vinul, framintind incet.


4. Framintam pina aluatul se ia de pe degete, este elastic dar nu foarte tare, se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.


5. Apoi intindem si deasupra presaram brinza amestecata cu margarina


rulam, intidem din nou de inca 2 ori, cu paze de 10 minute intre fiecare intindere a aluatului, pina obtinem o consistenta unitara.


6. Lasam din nou la dospit jumatate de ora.


7. Dupa dospire, intindem foaia cam de 2 cm grosime, decupam forma pe care o dorim, asezam pe foaiede copt, apoi zabralim pagacsa cu cutitul si ungem cu oul batut.


8. Cuptorul se incinge intre timp bine, si foile intra la copt la 200 C pentru 20 min, functie de cuptor.
Pofta buna!





Reteta Pogacsa a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro





Alte retete de pogaci gasiti aici:


Pogacele (pogaci) fragede ,


Pogaci cu jumari de porc,


Chifle cu cartofi
Incearca si Saleuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacsa (pogaci)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite