SARMALE DE POST: Acest fel de mancare il facea bunica mea din Oltenia cand praznicul satului cadea in zi de post. Mancarea este delicioasa! Iata cum
SARMALE DE POST:
Acest fel de mancare il facea bunica mea din Oltenia cand praznicul satului cadea in zi de post. Mancarea este delicioasa! Iata cum se procedeaza:
Varza se desface si se spala in apa rece, se curata de cotoare si se pune deoparte.
Orezul se fierbe 5 minute si se spala cu apa rece.
Morcovu se da pe razatoarea mica si se caleste impreuna cu ceapa. Semintele de dovleac se macina si se cern, iar faina obtinuta o amestecam cu orezul si ceapa calita, cu sare piper macinat si cimbru ( dupa gust).
Din compozitia obtinuta se fac sarmalele cu foile de varza si se aseaza in oala de pamant, alternand randurile de sarmale cu varza tocata si cubulete de rosii si cimbru.
Se face un amestec de apa cu vin alb ( 3 parti apa si 1 parte vin) si se umple oala pana acopera sarmalele.Deasupra punem cateva foi de varza pt. a nu se arde randul de sus. Se da la cuptor si se lasa la foc mic pana fierb. Daca scade zeama, se completeaza cu aceiasi combinatie de apa cu vin.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor. Pe celalalt l-am...
Aluat de foietaj cu branza sarataIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii