Mancaruri de post

Reteta Ciorba de sfecla cu orez

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
AnaAntonie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta Harira - ciorba marocana - reteta video"
 
>
Ciorba de sfecla cu orez este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Sfecla, morcovii, ţelina şi ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se călesc în ulei încins.

ingrediente

   2 sfecle roşii
   o rădăcină pătrunjel
   o rădăcină ţelină
   2 morcovi
   100 g orez
   2 linguri ulei
   2 linguri făină
   o linguriţă cimbru uscat
   un litru zeamă de varză

mod de preparare

Ciorba de sfecla cu orez este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Sfecla, morcovii, ţelina şi ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se călesc în ulei încins. Se lasă aproximativ 10 minute, amestecând continuu, şi apoi se stinge cu zeamă de varză. Se adaugă şi apă, în proporţie egală cu zeama de varză sau mai mult şi se lasă la fiert.
Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă orezul şi cimbrul şi se lasă să fiarbă.
După ce totul este fiert, , cu zeamă din oală se desface făina şi după ce s-a obţinut un amestec fără cocoloaşe, se toarnă în oală peste restul ciorbei, amestecând continuu.
Se lasă să dea un clocot şi apoi ciorba de sfecla cu orez se trage de pe foc.




Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


Incearca si Ratatouille cu legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla cu orez" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.