Panzanella

Panzanella este o reteta de salata cu paine, potrivita pentru perioada postului, aromata din cauza busuiocului. Salata poate fi servita cu succes ca si fel principal de mancare.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Panzanella

Ingrediente

  • 300 g paine alba mai veche
  • 8 linguri ulei de masline
  • 700 g rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura busuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri otet alb
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Puneti ardeii cu coaja in sus, pe un gratar cu folie de aluminiu si prajiti-i la foc moderat pana cand li se innegreste coaja.

Intre timp taiati rosiile in sferturi, scoateti pulpa si puneti-o intr-o sita deasupra unui vas, ca sa nu pierdeti sucul. Stoarceti cu lingura ca sa obtineti cat mai multa zeama, iar sferturile de rosii puneti-le deoparte.

Amestecati uleiul, otetul si usturoiul cu sucul de rosii si asezonati dupa gust cu sare si piper. Cand s-au racit ardeii, decojiti-i si puneti-i intrun vas alaturi de sferturile de rosii, ceapa taiata rondele, feliile de paine, maslinele si busuiocul tocat.


Adaugati sosul si amestecati ingredientele inainte de a servi panzanella.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Turta dulce 3
Bucataras.RO

Turta dulce 3

Nu puteam sa astept Sarbatorile de iarna fara turta dulce, mai ales ca imi place mult sa fac tot ce inseamna forme decupate...

Turta dulce 3
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola