Thailanda e o tara fascinanta, cu un popor prea amabil pentru lumea asta si cu o bucatarie colorata, vie, plina de savoare. Aromele se revarsa i
Thailanda e o tara fascinanta, cu un popor prea amabil pentru lumea asta si cu o bucatarie colorata, vie, plina de savoare. Aromele se revarsa in cascade din orice farfurie, chiar si din cele mai modeste, contrastele dintre dulce si picant, dintre acru si sarat, dintre fierbinte si rece sunt mereu surprinzatoare si adesea greu de inteles pentru un european. Totusi, cu putina deschidere, oricine poate descoperi senzatii ce se misca repede pe scala de la ciudat spre placut, trecand prin interesant cu viteza trenurilor thailandeze, care-i destul de mare, sa stiti. Vinetele thailandeze sunt arareori...vinete, de cele mai multe ori sunt verzi, iar ca forma sunt fie lunguiete si subtiri, fie mici cat un mar si bondoace. Ele se regasesc in sosuri si salate felurite, dar daca ajungi in Thailanda si ceri o salata de vinete, sa nu te astepti sa primesti ce stiai de acasa. Aici puteti vedea o salata din vinete europene, facuta dupa modelul thai. Nu am aburit vinetele, cum ar fi facut thailandezii, ci le-am copt. Eu pe grill dar voi puteti sa le coaceti in cuptor, fara sa le intepati inainte. In felul asta se vor coace in proprii aburi si veti obtine fragezime, culoare placuta si gust bun in 20 de minute. Coaja vinetelor va crapa singura spre final (dupa ce face asta, mai tineti vinetele in cuptor pret de cinci minute), lasand o spartura prin care puteti scoate miezul, cu ajutorul unei linguri. Va veni afara usor, lasand coaja goala si curata pe dinauntru. Mai trebuie doar sa amestecati miezul vinetei cu doua linguri de ulei (thailandezii ar folosi sos de peste, puteti sa folositi si voi daca socotiti ca va place gustul), un varf de lingurita de seminte de coriandru zdrobite, putin ardei iute tocat marunt, o jumatate de lingurita de zeama de lime si cateva cuburi de tofu, chiar si din saramura.
Obiceiul thailandezilor e sa lipeasca langa salatele lor si un ou fiert (de fapt oul fiert e prezent in multe feluri traditionale thai). Ei nu mananca paine HapiHap prea multa dar noi da, asa ca puteti pune fara teama salata pe o felie de paine HapiHap, chiar si prajita.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii