Sosuri condimentate

Reteta Sos unguresc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu 50 ml apa.

ingrediente

Pentru 600 g:
   supa de oase - 350 ml sau 350 ml apa si 1/2 cub MAGGI de vita
   ceapa - 100 g
   smantana - 75 g
   ulei - 50 g
   faina - 50 g
   boia de ardei dulce - 2 g
   vin alb - 50 ml
   sare dupa gust

mod de preparare

Pentru sos unguresc ceapa se curata, se spala, se opareste, se indeparteaza apa. Faina se cerne. Ceapa se inabusa in ulei, cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata si supa de oase. Se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand ceapa este bine fiarta, sosul se paseaza si se fierbe din nou, adaugand smantana, boia, sare dupa gust si, spre sfarsit, vinul.



Sosul unguresc se serveste cald, la preparate din friptura de vita, pasare, miel.


Incearca si Salsa picanta
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos unguresc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri condimentate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.