Pasta de susan - Tahini este delicioasa. Pentru a o prepara aveti nevoie de seminte de susan si ulei.
Pasta de susan - Tahini este delicioasa. Pentru a o prepara aveti nevoie de seminte de susan si ulei.
Se pun seminţele de susan într-o tigaie la foc mic, mestecând tot timpul pentru că se prăjesc foarte repede. Seminţele de susan nu trebuie să se rumenească ci doar să devina puţin casante şi lucioase.
Se trag apoi de pe foc şi se pun într-un bol înalt şi se mixează cu ulei. Aveţi grijă să mixaţi seminţele cu mixerul vertical, cu lama mică şi în reprize scurte. Nu ţineţi mixerul pe viteză mare şi nici timp îndelungat pentru că riscaţi să-l sticaţi. La viteză mică, în reprize scurte de câte 20-30 secunde, cu multă răbdare veţi obţine pasta de susan atât de necesară pentru unele preparate arăbeşti. Nu a ieşit atât de fină ca cele din comerţ, dar pentru ustensilele casnice obişnuite cu care a fost prelucrată, eu sunt mai mult decât mulţumită. Iar raportul preţ - calitate bate de departe pe cele de pe raftul magazinelor cu specific.
Pasta de susan este de necesară pentru unele preparate arăbeşti.
Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAm tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...
Pastramă din mușchiuleț de porcPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii