De cu seara am pus in apa o punga de 250 de gr. de fasole uscata, apoi am pus-o sa fiarba schimbind apa de 2 ori. In alta oala a
De cu seara am pus in apa o punga de 250 de gr. de fasole uscata, apoi am pus-o sa fiarba schimbind apa de 2 ori.
In alta oala am pus un pic de ulei (eu folosesc mereu de masline extravirgin, binenteles ca fiecare poate pune ce vrea si ce poate sau chiar si apa) si un pic de ceea ce aici se cheama "soffritto" adica cubulete micute de ceapa+morcov+telina si am lasat citeva minute pe foc, inabusit.
Apoi am pus fasolea care era aproape fiarta dar nu complet si am adaugat supa (aveam supa de carne pe care am pus-o in punguta de facut cuburi de gheata si am congelat-o) si am lasat sa fiarba. Producind acum gradina rosii in cantitati exagerate am pus si 3 rosii curatate de pielita si de seminte si puse in mixer ca sa se faca suc.
Am lasat sa fiarba, am gustat si am pus sare. Sfecla rosie aici se gaseste ambalata sub vid deja fiarta asa ca am luat 2 sfecle (cam de marimea unei portocale sunt toate) si le-am dat pe razatoarea mare.
Apoi cind borsul era aproape gata am pus sfecla, sucul de la o lamiie si am mai lasat sa fiarba 5 minute. Nu mai mult pentru ca sfecla se decoloreaza.
Apoi am pus patrunjelul tocat, am pus capacul si am lasat-o in pace sa se raceasca.
Consistenta mai mult sau mai putin lichida fiecare si-o face cum vrea.
Se poate servi cu smantana.
Pentru o reteta de post inlocuiti supa de carne cu supa de legume.
Pofta buna!
Reteta Bors de fasole cu sfecla rosie a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete de bors gasiti aici:
Bors de ciuperci,
Bors de urzici,
Bors de sfecla(moldovenesc)
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSurse: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-30906.html;...
Prajitura BoemaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii