Se curata carnea de pielite si tendoane; se taie in bucati potrivite. O spalam si o punem la fiert in 4 litri de apa cu 1 lingura rasa sare.
Curatam legumele si le taiem. Doar ceapa se toaca marunt, iar tulpinile de telina in rondele.
Intr-o mare se incinge uleiul si se adauga legumele. Le calim 5 minute la foc mare.
Puneti legumele calite in oala in care fierbe carnea, acoperiti-o cu un capac si lasati ciorba sa fiarba la foc mic.
Cand carnea se despride cu usurinta de pe oaseluati oala de pe foc.
Amestecati intr-un castron urmatoarele: smantana cu
galbenusurile de ou, faina, coaja de la 1 lamaie, zeama de la cele 2 lamai, usturoiul si patrunjelul tocat marunt. Puneti in castron 2 cani din supa din oala, omogenizati
bine, apoi turnati in etape amestecul in oala cu ciorba, amestecand continuu.
Potriviti de sare si piper si serviti ciorba calda.
Alte
retete de Paste Friptura de miel coroana Drob de miel special
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe