Ciorbe

Reteta Ciorbă de miel reţetă cu macris

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ciorbă de miel reţetă. Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se adauga morcovii taiati marunt, patrunjelul/telina

ingrediente

   Ciorbă de miel reţetă
   capul intreg sau jumatate si partea inferioara a picioarelor de miel
   o parte din maruntaie
   2-3 morcovi
   1 patrunjel sau o telina mai mica
   1-2 cepe
   1 kg de macris
   1/2 cana orez
   2 galbenusuri
   1 cana smantana
   sare
   piper

mod de preparare

Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se adauga morcovii taiati marunt, patrunjelul/telina si ceapa taiate marunt.
Cind sint aproape fierte (dupa aprox.inca30min), se adauga macrisul spalat bine. Se mai lasa sa fiarba cateva clocote, se adauga orezul si se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie.
Se drege cu doua galbenusuri frecate impreuna cu smantana.

ATENTIE ! Se poate renunta la macris dar se dubleaza cantitatea de orez si se acreste cu zeama de lamaie. In acest caz se mai adauga o legatura mare de leustean - neaparat proaspat- tocata marunt spre finalul prepararii. - neaparat proaspat
Pofta buna!

Reteta Ciorba de miel cu macris a fost propusa de marcel marcel pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:
Ciorba de varza de bruxelles,
Bors de miel,
Ciorba de legume cu ciolan
Incearca si Ciorba de pasare
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de miel reţetă cu macris" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite